Bőrtisztítás, bőrjavítás és festés
eredeti gyári termékekkel!

...minden, ami br

Kapcsolatok:

Kövess minket a Facebookon is!
Partnerek:


Luxus Autókozmetika
Makra Hungária Kft.
Ceramic ProBőrlexikon

A bőr - mint természetes, tartós és szép anyag - körülvesz minket a mindennapi életben.
Minden háztartásban van legalább egy termék, amely bőrből készült, és vannak olyanok is, akik kifejezetten rajonganak az elegáns bőr bútorokért, dísztárgyakért.
Sok esetben azonban nem is kell bútorokra, vagy drága luxuscikkekre gondolnunk!
A mindennapi életben is kapcsolatban állunk vele, legyen az egy cipő, esetleg öv, kesztyű, ékszer, vagy egy labda, illetve várótermekben, közlekedési eszközökön, éttermekben is gyakran érintkezünk bőrrel.

Az alábbiakban röviden bemutatjuk a legismertebb és leggyakoribb bőrfajtákat.


Bőrtipusok


Pigmentált, felső rétegben festett bőr


Pigmentált bőr

Ez a bőrtípus bőrápolás-és tisztítás szempontjából a legjobb.
A legegyszerűbben távolíthatóak el még a nagyobb területen lévő kopások, fakulások, esetleg égési sérülések is.
A sötétebb árnyalatok mindig könnyebben kezelhetőek, mint a világsosak. Ha gyermeke és/vagy háziállata van, a sötét bőrbútor praktikus választás.
A világos bőrkárpit (ennél a bőrtípusnál) nem olyan kényes, hogy ezért bárkit is lebeszéljünk róla, de mindenképpen nagyobb odafigyelést (tisztítást, ápolást) igényel.


Nyílt pórusú, un. anilinbőr


Anilin bőr

Az anilinbőr lényegesen kényesebb, akkor is, ha impregnálva van, mert ez a réteg a használat során viszonylag gyorsan lekopik és a bőr "folt érzékeny" lesz.
A foltok beivódnak a bőrbe, és nem lehet őket eltüntetni, olyan tisztító ami erre a problémára megoldás, NINCS. Ugyan ez a helyzet az elzsírosodott karfával, fejrésszel stb..., ráadásul az anilin fakulásra hajlamosabb a többi bőrnél.
Ha gyermeke és/ vagy háziállata van, szereti a "chipset és a sült krumplit", a nappalija napsütötte, párna használata nélkül hajtja a kanapén álomra a fejét, lehetőleg ne vásároljon ilyen garnitúrát, mert csak sok bosszúságot okozna. Előnye a pigmentált bőrrel szemben, hogy melegebb.
Ha mégis az anilin bőr mellett voksol, lehetőleg sötétebb árnyalatot válasszon, persze a fakulás veszélye még így is fennáll.


Nubuk, vagy velúr bőr


Nubuk vagy velúr bőr

Ez a nyílt pórusú csiszolt bőr a legkényesebb.
A foltok, a zsírosodás, és fakulások eltüntetése szinte lehetetlen.
Az anilinbőrhöz hasonlóan tisztítani, festeni nem, vagy csak nagyon korlátozottan lehet.
PU bőr


PU bőr

Az utóbbi években egyre több bőrgarnitúra készül un. PU bőrből.
Szép, szinte már túl fényes. Ez egy poliuretán (PU) réteggel (műbőrhöz hasonlóan) bevont másodosztályú bőr.
A sok reklamációra alapozva, és a rövid élettartam miatt nem ajánljuk. A bőrön lévő "műanyag" bevonattól a bőr nem lélegzik, emiatt jobban izzadunk az ilyen garnitúrán, és hidegebb is a többinél.
Kevésbé frekventált helységben (pl.:vendégszoba) nincs probléma, de nappaliban, napi használatra alkalmatlan! Viszonylag rövid időn belül (2-4 év) ragad, kopik, ami sajnos ennél a bőrtípusnál nem, vagy csak nagy anyagi ráfordítással javítható.


Tulajdonos: Makra Hungária Kft.